Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

EMMANUELLA

24 Οκτωβρίου 2012
Αφιέρωμα στην...αξέχαστη
Μετά την επιτυχία της πρώτης Εμμανουέλας, η Sylvia Kristel έπαιξε την ηρωίδα σε άλλες δύο ταινίες: στο«Εμμανουέλα 2» (1975) στο οποίο η πλοκή μεταφέρθηκε στο Χονγκ Κονγκ και στο «Αντίο Εμμανουέλα» (1977) το οποίο γυρίστηκε στις εξωτικές Σεϋχέλλες. Οι περιπέτειες της Εμμανουέλας σε αυτά τα δύο έργα είναι πάνω κάτω οι ίδιες: σεξ με άλλες γυναίκες, τρίο και παρτούζες.

Η Sylvia Kristel συμμετείχε και στο «Emmanuelle 4» (1984) στο οποίο πια δεν έπαιζε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα επόμενα χρόνια γυρίστηκαν και άλλα σίκουελ της ταινίας με άλλες ηθοποιούς στον ομώνυμο ρόλο.
Ενα χρόνο μετά την πρώτη «Εμμανουέλα» οι Ιταλοί θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μεγάλο σουξέ της ταινίας και δημιούργησαν τη δική τους βιτσιόζα ηρωίδα την «Μαύρη Εμμανουέλα» (1975) η οποία είχε και εκείνη αρκετά σίκουελ: «Η Εμμανουέλα στην Αμερική», η «Εμμανουέλα σε όλον τον κόσμο», η «Εμμανουέλα και οι τελευταίοι Κανίβαλοι» κ.α. Αν σε αυτά τα φιλμ προσθέσουμε τι έχουν γυρίσει και οι Αμερικάνοι και άλλοι παραγωγοί για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, η «Εμμανουέλα» έχει παίξει σε καμιά 40αρια ταινίες (και λίγες μπορεί να λέμε...)
Πάντως η Sylvia Kristel για την πρώτη ταινία είχε πάρει μόνο 6.000 δολάρια.



Sylvia Kristel
Η ίδια η ζωή της Kristel θα μπορούσε να γίνει ταινία: Η ηθοποιός είχε αποκαλύψει πως είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από έναν πελάτη στο ξενοδοχείο των γονιών της όταν ήταν 9 χρόνων. Οταν έγινε 14 χρονών ο πατέρας της, έφερε στο σπίτι μια άλλη γυναίκα και ανακοίνωσε στην οικογένεια πως θα έπρεπε να φύγουν.

TZAKI KENENTI

24 Οκτωβρίου 2012
Η Τζάκι Κένεντι Ωνάση...ολόγυμνη στον Σκορπιό (1971)(PHOTOS)
Oταν ο παπαράτσι Settimio Garritano άκουσε τη φήμη ότι η Τζάκι Κένεντι Ωνάση συνηθίζει να κάνει μπάνιο γυμνή, σκέφτηκε πως αυτό ήταν κάτι που οπωσδήποτε θα έπρεπε να το φωτογραφήσει... Ετσι το καλοκαίρι του1971 ταξίδεψε μέχρι το Σκορπιό (μερικοί λένε πως τα είχε συμφωνήσει και με τον ίδιο τον Ωνάση), νοίκιασε μια βάρκα και περίμενε κρυμμένος κοντά στο σημείο που πίστευε ότι θα εμφανιστεί η Τζάκι.

Οταν μετά από ώρα την είδε να βγαίνει από το σπίτι της και να τα βγάζει όλα, ο Garritano δεν πίστευε στα μάτια του. Ο Ιταλός παπαράτσι είχε τώρα τις γυμνές φωτογραφίες της στα χέρια του, όμως κανένα έντυπο δεν ήθελε να τις δημοσιεύσει...

Υστερα από ένα χρόνο και αρκετές προσπάθειες κατάφερε να πουλήσει το υλικό στο ιταλικό περιοδικό Playmen. Η «Τζάκι γυμνή» κυκλοφόρησε στο τεύχος του Δεκεμβρίου το 1972 και το 1973 το ρεπορτάζ μαζί με δυο-τρεις ασπρόμαυρες φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην αμερικάνικη εφημερίδα «Screw»Εκείνο το φύλλο πούλησε μισό εκατομμύριο αντίτυπα!