Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

AYTA EINAI MPOYRDELA

Flat - rate sex! Ποια είναι η νέα μόδα που ΣΑΡΩΝΕΙ στους οίκους ανοχής;

Flat - rate sex! Ποια είναι η νέα μόδα που ΣΑΡΩΝΕΙ στους οίκους ανοχής;
 
Το King George Brothel, στο Βερολίνο, είναι ανοιχτό από τις 4μμ, Δευτέρα με Κυριακή,
εκτός της ημέρας των Χριστουγέννων.
Με 99€, μπορείς να μείνεις ως το ξημέρωμα, μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτοι οδοκαθαριστές,
μπορείς να πιείς όσο θες και να κάνεις όσο σεξ θες,
με την Klaudia, την Katja, την Petronella, την Alina, την Barby ή όποια άλλη
από τις 27 κοπέλες που κάθονται στα βελούδινα σκαμπό ή δίπλα στο μπαρ,
στις δερμάτινες βιτρίνες με τα κόκκινα φωτάκια.
 

Το King George Brothel, είναι ο πρώτος οίκος ανοχής της Γερμανίας με flat-rate (στάνταρ τιμή). Είναι η απάντηση της βιομηχανίας του σεξ, στην κρίση. Στο Βερολίνο, υπάρχει μισή ντουζίνα. Τα μπουρδέλα, προτιμούν να λένε «all-inclusive» (όλων συμπεριλαμβανομένων) αντί για flat-rate. Όπως λέει και ο ιδιοκτήτης Sascha Erben, «για σεξ μιλάμε, όχι για χρεώσεις καρτοκινητής τηλεφωνίας.»
Η Alina είναι στην υποδοχή. Φοράει ένα ροζ, ελαστικό φόρεμα. Κάθε φορά που σηκώνεται, το φουστάνι ανοίγει μέχρι τον κώλο της και εκείνη, τραβάει πάλι κάτω το φερμουάρ. Αυτό το φερμουάρ που ανοίγει συνέχεια και αποκαλύπτει τη όλη τη γύμνια, καθώς περπατάνε σε γόβες στιλέτο, μου θύμισαν εκείνες τις καλύβες των ψαράδων που είναι χτισμένες σε στύλους, και είναι ευάλωτες στους ανέμους και τις καταιγίδες.
 
 
Καπνίζουν όλες. Βλέπεις Marlboroκαι Chesterfield, με προειδοποιήσεις υγείας στα κυριλλικά. Και τα πάντα εκεί μέσα, από το ποτό που κρατάς μέχρι το κάθισμά σου, μυρίζουν μαλλί της γριάς. Μόλις είπα στις κοπέλες ότι απλώς γράφω ένα άρθρο, έβγαλαν τα κινητά τους, άρχισαν να τρώνε πίτσα και να αποτριχώνουν το μπικίνι τους – φαντάζομαι, κάπως έτσι θα αντιδρούσαν και αν τους έλεγα ότι είμαι γκέι.
Η διαμόρφωση του ίδιου του κτιρίου μοιάζει με πέος. Ένα μακρόστενο μπαρ που οδηγεί σε δυο μικρά δωμάτια με στρωμένα κρεβάτια, ντους και φωτισμό που μόνο για διάβασμα δεν είναι. Από τα μικροσκοπικά ηχεία στο ταβάνι ακούγεται europop μουσική. Τραγική.
«Σου αρέσει αυτή η μουσική;» ρώτησα την Alina. «Ποια μουσική;»
Στην πλειοψηφία τους, οι κοπέλες είναι από την Ανατολική Ευρώπη. Η Klaudia είναι από την Αυστρία, και είναι η, κατά κάποιο τρόπο, φίρμα του Βερολίνου. Η άντρες τη ζητούν για 200€ την ώρα. Η Alina, λέει πως είναι από τη Νάπολη και ότι της λείπει η θάλασσα και το σπίτι της. Η Alina, εγώ και η προφορά της, ξέρουμε ότι δεν είναι Ιταλίδα. Ίσως Ρουμάνα. Το ίδιο ισχύει και για τα κορίτσια που μιλάνε ισπανικά , όπως η Petronellaκαι η Barby. Έμαθαν ισπανικά από σαπουνόπερες στη Ρουμανία, όταν ήταν έφηβες, και τα μιλάνε για πλάκα. Έχει πλάκα να παριστάνεις ότι είσαι από την Ισπανία, αλλά ειδικά στη Γερμανία που δεν χωνεύουν τους Ρουμάνους, έχει και μια λογική.
 
 
Προφανώς και κρύβουν την ηλικία τους. Κάποια που μοιάζει 40-άρα είναι 30-άρα, και όσες μοιάζουν 30-άρες είναι όλες 19 ετών. Φαντάζομαι ότι αυτή η ανειλικρίνεια είναι στη μανιέρα των οίκων ανοχής. Οι γυναίκες συμπεριφέρονται στους άντρες σαν να είναι ενδιαφέροντες και ποθητοί, και οι άντρες πείθονται ότι κάτι τέτοιο ισχύει.
Οι άντρες αρχίζουν να έρχονται όταν κλείνουν τα εργοστάσια και τα καταστήματα. Έρχονται με τα ρούχα της δουλειάς τους: αρβύλες και παντελόνι δουλειάς με παραχωμένο το μπλουζάκι μέσα, έτσι ώστε να φαίνεται καλύτερα το μέγεθος της μπάκας.
Ο Sascha γνωρίζει καλά το πελατολόγιό του. «Ικανοποιούμε τις ανάγκες των ταξιτζήδων, των ανέργων, των ανθρώπων που δεν βγάζουν πάνω από 1.500€ το μήνα.»
Ο Sascha αγόρασε το King George πριν έξι χρόνια. Παλιότερα ήταν στριπτιτζάδικο. Ο Sascha μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία, όπου η πρώτη του επαφή με το αρχαιότερο των επαγγελμάτων, ήταν όταν δούλευε για ένα οικογενειακό φίλο του, νοικιάζοντας διαμερίσματα με την ώρα. Μετά την πτώση του Τείχους, ο Sascha πήγε νότια, στη Βαυαρία, πριν αποφασίσει να επιστρέψει στο Βερολίνο. «Το χαμόγελο είναι πολύ βασικό σε μια πόρνη,» λέει «δεν χρειάζεται να είναι όμορφη, βασικά, καλύτερα να μην είναι. Θες ένα κορίτσι που να μπορεί να βγάζει γοητεία ακόμα και μετά από 12 ώρες απραγίας.»
Ο Sascha φαίνεται συμπαθητικός. Και τα κορίτσια υποστηρίζουν όσα λέει. Η Klaudia λέει ότι είναι πολύ καλός. Τους δανείζει και λεφτά. Της αγόρασε μια τσάντα αξίας 300€. Αλλά δεν πρέπει να το μάθουν οι άλλες.
Κάνει κι αυτός σεξ μαζί τους; «Όχι» είπε ο Sascha. «Από τη στιγμή που κάνεις κάτι τέτοιο, σταματάς να τις σέβεσαι σαν εργαζόμενες. Και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα μεταξύ τους.»
Τότε με ποια κάνει σεξ; «Έχω μια σχέση, αλλά το να βρεις κάποια για ν’ ανοίξεις σπίτι, μ’ αυτή τη δουλειά, είναι δύσκολο.»
Παρόλα αυτά, τα κορίτσια έχουν οικογένειες. Η Klaudia έχει μια 17χρονη κόρη. Την παίρνει από τη δουλειά τα βράδια και πηγαίνουν για κεμπάπ. Επίσης, η Klaudia είναι νοσοκόμα. Είναι χρήσιμη στον οίκο ανοχής. Στην πραγματικότητα, βγάζει μόνο 1.300€. Μια καλή νύχτα όμως στο King George μπορεί να βγάλει έως και 600€. Τα βγάζει πέρα σαν πόρνη. Πάει διακοπές στην Ίμπιζα το καλοκαίρι και στις Άλπεις το χειμώνα.
 
 
«Πολλά από τα χρήματα δεν είναι καν από το σεξ. Κάποιοι άντρες θέλουν απλώς να μιλήσουν μαζί μου ή να πιούμε ένα μπουκάλι σαμπάνια» λέει. «Πολλές φορές, είμαστε τρεις μαζί μέσα στο τζακούζι και απλώς καθόμαστε και γελάμε».
Δεν πρόκειται μόνο για σεξ. Ο Sascha, έχει υπολογίσει τα πάντα. Ο μέσος flat-rate πελάτης κάνει σεξ με 2,7 κορίτσια. Την υπόλοιπη ώρα, θα πίνει στο μπαρ, θα παίζει πόκερ στο μηχάνημα ή θα είναι ξαπλωμένος σε κάποιο από τα δωμάτια.
«Οι κλασικοί οίκοι ανοχής,» εξηγεί ο Sascha «φέρνουν τους άντρες σε αμηχανία. Σε βουτάνε μέσα και σε διώχνουν βιαστικά, και αυτό προκαλεί σε πολλούς νευρικότητα, και δεν μπορούν να αποδώσουν. Εδώ, ο πελάτης νιώθει σαν να είναι σε μια παμπ και έχει το χρόνο να μιλήσει με τα κορίτσια».
Το King George είναι ανοιχτό εφτά μέρες τη βδομάδα αλλά τα κορίτσια επιτρέπεται να δουλεύουν το πολύ πέντε. «Για να αναζωογονηθούν» λέει ο Sascha «πνευματικά και σωματικά.»
Μια γυναίκα μπορεί να κάνει σεξ είκοσι φορές, μέσα σε μια νύχτα. Δεν μπορώ ούτε να φανταστώ πώς μπορεί να αναζωογονηθεί πνευματικά μετά απ’ αυτό.
Τα κορίτσια φεύγουν και επιστρέφουν. Η Katja, είναι από την Ουγγαρία, έχει δυο παιδιά και είναι κοινωνική λειτουργός. Όμως δεν μπορεί να βρει δουλειά αυτό τον καιρό. Γι’ αυτό επέστρεψε προσωρινά στο King George.
Της αρέσει; «Ίσως, καμιά φορά. Αλλά υποτίθεται ότι δεν γίνεται να σ’ αρέσει η δουλειά» λέει.
Ο Sascha δεν έχει πρόβλημα με το να προσλαμβάνει. Είναι μέρες που υπάρχει ουρά έξω. «Σε άλλα μπουρδέλα, η κοπέλα μπορεί να μην βγάλει ούτε το ταξί της» είπε.
Το King George έχει περισσότερα κόκκινα φωτάκια απ' ό,τι ολόκληρη η Γερμανία. Σε μια κακή νύχτα, μια κοπέλα θα φύγει με 100€. Για κάθε ευρώ που αφήνει ένας πελάτης, τα 50 σεντς πάνε στις κοπέλες. Με τα έξτρα-στοματικό σεξ χωρίς προφυλακτικό, οθωμανικό, φιλιά- βγάζουν και έξτρα χρήματα. Επειδή βρισκόμαστε στη Γερμανία και η πορνεία δεν είναι παράνομη, πληρώνουν φόρους, και οι συνεισφορές τους πάνε στο χτίσιμο σχολείων, νοσοκομείων, γεφυρών και στο ρουχισμό των Γερμανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν. Το Hydra, ένας οργανισμός που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πορνών, υπολογίζει ότι υπάρχουν γύρω στο μισό εκατομμύριο πόρνες στη Γερμανία.
 
 
Τα δυο τρίτα δεν είναι Γερμανίδες. Η Klaudia, από τη Αυστρία, είναι το πιο κοντινό σε Γερμανία που υπάρχει. Έχει ένα ξεθωριασμένο τατουάζ στον ώμο. Ήταν το πρώτο της, ως έφηβη, και γράφει «Love» (αγάπη).
«Είναι χαζό» είπε. Η αγάπη; ρώτησα. «Όχι, το τατουάζ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου